Even voorstellen: Eline en Erna

Een schets van het Lendahand kantoor voor januari 2016 Voetballende mannen, bulder lachen, standaard voorraad bier, onderlinge tafeltennis competities, heel veel grapjes, en natuurlijk hard werken. In 2015 bestond het team alleen maar uit mannen. Of jonge goden, zoals ze zichzelf graag noemen. Het jaar begint goed voor hen, er zijn nu namelijk wel twee vrouwen op de werkvloer. Met trots presenteren wij onszelf: Eline (links of de foto) en Erna (dus rechts op de foto).

Na terugkomst van mijn master-exchange in Kopenhagen, ben ik, Eline, vrijwel direct begonnen bij Lendahand. Een hele verandering heeft het nieuwe jaar voor mij in petto; de overstap van Finance student naar fulltime stagiair. De weekenden zijn hiermee dus ook heilig geworden, maar gelukkig is er door de weeks nog tijd om mijn bokstraining te volgen. Als business studente werd ik erg aangesproken door de insteek van Lendahand, namelijk het combineren van sociale impact met een commerciële aanpak. Zelf heb ik redelijk wat buitenland ervaring opgedaan, en hiermee ook zodanig mijn horizon verbreed dat ik het standpunt deel dat er meer is dan alleen winst maken. Ik heb bijvoorbeeld Engelse les gegeven aan de Boeddhistische Universiteit in Yangon, en bij mijn bestuursjaar heb ik veel samengewerkt met organisaties in Afrika. Ik hoop hierdoor dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de grootse plannen van Lendahand. Verder zal ik gaan helpen bij de uitvoer van de dagelijkse taken van de crowdfunding website en ook bij de Lendahand Foundation, maar daarnaast zal ik ook een groot project op gaan pakken. Of dit project finance of strategie gerelateerd is, misschien wel beide, zal snel duidelijk worden in de komende periode.

Vanuit mijn achtergrond als Sociaal Geograaf lag een stage bij een financiële onderneming voor mij, Erna, niet direct voor de hand. Zodra het gesprek over obligaties, dividend en liquiditeiten gaat ben ik al snel de weg kwijt. Waarom dan toch de match met Lendahand? Bij Lendahand geloven we in een elkaar versterkende combinatie van lening en training. Het trainen van ondernemers die via het platform een lening krijgen, wordt gefaciliteerd via de Lendahand Foundation. Ah kijk, er is ook een stichting. Laat ik daar nou net wel ervaring mee hebben. Vanuit mijn werk bij Stichting Friends Indeed ben ik betrokken geweest bij het uitvoeren van onderwijs en gezondheidszorgprogramma’s in een ruraal gebied aan de oostkust van India. In januari 2014 ben ik een maand op bezoek geweest bij onze partner om in het kader van capacity building een lokale fondsenwervingsafdeling op te starten.

Voorlopig ga ik mij bezig houden met het opzetten van de Lendahand Academy binnen de stichting. Op het moment hebben we vijf lokale partners en de ambitie is om daar komend jaar nog zeven aan toe te voegen. Om deze groei aan te kunnen en tegelijkertijd de kwaliteit te kunnen waarborgen, is het noodzakelijk dat de trainingen een structureel karakter krijgen. Hoe we dat precies gaan doen, dat mag ik de komende maanden gaan onderzoeken én op gaan starten. Een flinke verantwoordelijkheid voor een stagiair. Maar ook een kans om te laten zien wat ik kan. En een kans die ik graag met beide handen aanpak!

Een schets van het Lendahand kantoor na januari 2016… Voetballende mannen, bulder lachen, standaard voorraad bier, onderlinge tafeltennis competities, heel veel grapjes, hard werken, en twee vrouwelijke collega’s!

Ontvang onze nieuwste blog posts direct in je inbox

Vul je e-mail adres hieronder in om bij elke nieuwe geplaatste blog een e-mail te ontvangen.