Hva er et folkefinansieringsprosjekt?

Skrevet av Lucas Weaver på 24 Oktober 2019

I vår tid med "Fintech"-oppstartsbedrifter kan terminologien være litt vanskelig å holde styr på. I dette innlegget vil jeg forklare hva vi mener når vi bruker begrepet "crowdfunding-prosjekt" hos Lendahand.

Hos Lendahand gir vi deg muligheten til å investere i folkefinansieringsprosjekter som bidrar til å tette finansieringsgapet som små og mellomstore bedrifter og gründere i utviklingsland står overfor.

Vår terminologi

Vi kaller dem "prosjekter" fordi de har en avgrenset tidsperiode og et spesifikt formål. Et bilverksted som allerede har et forhold til oss, kan for eksempel ønske å samle inn penger for å bygge ut verkstedet med to nye verksteder. De regner ut hvor mye penger de trenger til utvidelsen, og så kommer de til oss, eller en av våre lokale partnere, med en offisiell forespørsel om finansiering. Deretter gjør vi forespørselen om til et investerbart "prosjekt" som investorene våre kan crowdfunde, og legger det ut på nettstedet vårt.

Hvert prosjekt har alltid visse egenskaper som er viktige for crowdfunderne våre å kjenne til før de bestemmer seg for å investere, for eksempel risikoen, hva pengene skal brukes til, hvor mange måneder det er til virksomheten skal betale tilbake pengene, hvilken rente de får utbetalt for investeringen, og hvilken sosial innvirkning prosjektet vil ha.

Prosjektdetaljer

Disse egenskapene bruker vi til å lage prosjektprofilene som du ser på siden "Crowdfunding-prosjekter", sammen med viktig bakgrunnsinformasjon om virksomhetene, for eksempel hvilket land de befinner seg i og hvor sunne virksomhetene deres er.

For å gjøre det klart at disse prosjektene er investeringer. De er lån som gis til gründere, små og mellomstore bedrifter eller lokale finansieringspartnere, ved hjelp av pengene fra våre investorer. Grunnen til at det er folkefinansiering, er at du ikke gir et direkte lån til en gründer helt alene (selv om du i teorien kan finansiere et helt prosjekt selv, men husk at det er god praksis å spre risikoen over flere investeringsmuligheter). Pengene dine er pakket sammen med pengene til alle de andre investorene som også ønsker å investere i det aktuelle prosjektet.

Du og denne folkefinansieringshæren

Du og alle de andre investorene våre utgjør "crowden", og som "crowdfundere" bidrar dere alle til å gi disse bedriftene den vekstkapitalen de trenger. Det er selvsagt slik vi arbeider for å nå vårt mål om å utrydde fattigdom.

Så uansett om du vil kalle det et prosjekt, en investering eller et lån, skal du vite at uansett hva du kaller det, så er det en sårt tiltrengt hjelp for de bedriftene som til slutt mottar pengene, og du gjør en reell forskjell for virkelige mennesker.

Få de nyeste blogginnleggene våre rett i innboksen din

Skriv inn e-postadressen din nedenfor for å motta en e-post hver gang vi publiserer et nytt blogginnlegg.