Accial og Lendahand slår seg sammen for å skape enda mer effekt

Skrevet av Lynn Hamerlinck på 27 September 2021

Lendahands utvalg av samfinansieringspartnere vokser. Vi er glade for å kunne presentere vår nyeste samfinansieringspartner Accial Capital. De er en USA-basert, impact-fokusert investor i småbedrifter og forbrukslånsporteføljer i fremvoksende markeder som Mexico, Colombia og Indonesia.

Accial spesialiserer seg på å skape datadrevne kredittfasiliteter for ansvarlige, ikke-bankbaserte* "fintech"-långivere til mikro-, små og mellomstore bedrifter i fremvoksende markeder. Investeringene deres fokuserer på å skape finansiell robusthet og utnytte forretningsmuligheter, ettersom de mener at god finansiell helse også fremmer menneskelig velvære.

Spesialisert på fintech-utlån i fremvoksende markeder

Accial har som mål å redusere kredittgapet i fremvoksende markeder og fremme økonomisk velvære ved å tilføre kapital, teknologi og dataekspertise til lokale, innovative småbedrifter. Accial er en pioner på området, men bare store institusjonelle investorer har hatt tilgang til effekten og avkastningen som Accial Capital-teamets investeringer har generert frem til i dag. I dag vil Lendahand-investorer få tilgang til et sett av disse institusjonelle kvalitetsinvesteringene.

Med over 63 927 lån til unike enkeltpersoner og små og mellomstore bedrifter i fremvoksende markeder - hvorav 25 682 lån er dedikert til kvinner - bidrar Accial betydelig til flere av FNs bærekraftsmål i den globale kampen mot fattigdom. Akkurat som Lendahand bruker vår nye samfinansieringspartner Iris+-rammeverket for å kartlegge og måle effekten av investeringene sine. De fleste av aktivitetene deres bidrar til bærekraftsmålene (1) Ingen fattigdom, (5) Likestilling mellom kjønnene og (8) Anstendig arbeid og økonomisk vekst.

Samhold om å gjøre en forskjell

I Lendahand er vi alltid på utkikk etter nye, spennende investeringsmuligheter som vi kan presentere for investorene våre. Vi ønsker å samarbeide med selskaper som streber etter de samme verdiene og gir mennesker mulighet til å utvikle virksomheten sin på en bærekraftig måte.

Jared Miller, administrerende direktør i Accial Capital, kommenterer: "Partnerskapet med Lendahand kunne ikke kommet mer beleilig. I dag er de største befolkningskullene noensinne på vei inn i kredittalderen i de fleste fremvoksende markeder, men tilgangen til formelle lån er fortsatt omtrent 1/3 av nivået i de utviklede markedene. I denne sammenhengen har et nytt sett med ansvarlige, ikke-bankbaserte fintech-långivere kommet på banen for å fylle gapet i tilgangen og forbedre tjenestekvaliteten. Lendahand har skapt en bemerkelsesverdig bro mellom investorer med fokus på samfunnsansvar og fintech-långivere i fremvoksende markeder og deres låntakere, og vi gleder oss til å jobbe sammen for å flytte grensene for tilgang til og kvalitet på finansielle tjenester."

"Accial er en god partner for Lendahand, ettersom de har utviklet en svært sofistikert, datadrevet modell for å finne og analysere små og mellomstore bedrifter i fremvoksende markeder på jakt etter finansiering", forklarer Koen The, administrerende direktør i Lendahand. "Lendahand ble etablert for å tilby finansiering til slike små og mellomstore bedrifter og har en lojal publikumsbase som er ivrig etter å finansiere SMB-porteføljer av høy kvalitet. Sammen kan vi mobilisere titalls millioner euro for å støtte små bedrifter globalt."

Hvis du vil vite mer om Accial og deres arbeid, kan du sjekke ut nettsiden deres her.

* Finansforetak som ikke er banker, er enheter som tilbyr finansielle tjenester, men som ikke har banklisens. De er ikke underlagt tradisjonelle bankreguleringer.

Få de nyeste blogginnleggene våre rett i innboksen din

Skriv inn e-postadressen din nedenfor for å motta en e-post hver gang vi publiserer et nytt blogginnlegg.