Fra formue til fremtid: Finansiering for bærekraftig utvikling på landsbygda

Skrevet av Lynn Hamerlinck på 14 August 2023

I hjertet av Kenyas rurale landskap er tilgangen til finansielle tjenester og ren energi fortsatt en utfordring. Mikrofinansinstitusjonen Fortune Credit jobber hardt for å snu utviklingen for innbyggerne på landsbygda. Nå som prosjektene deres er tilgjengelige på Lendahand, vil Fortune Credit kunne fortsette å forbedre livene til småbønder og lokalsamfunnene deres.

Fortune Credit fokuserer på to hovedmål med sine aktiviteter: å gi kenyanere finansiering for å fremme økonomisk vekst og å fremme bærekraft ved å tilby rene matlagingsløsninger til husholdninger på landsbygda.

Fortune Credit fokuserer på bøndenes velstand, og jobber også med å dempe virkningene av klimaendringene for å sikre deres fremtid.

Fattigdom i Kenya

I 2022 levde 18 prosent av Kenyas befolkning for under 1,90 amerikanske dollar per dag. Det betyr at over 8,9 millioner kenyanere lever i ekstrem fattigdom, og de fleste av dem bor på landsbygda. Landet er sakte i ferd med å komme seg etter de høye fattigdomsnivåene knyttet til koronapandemien.

Styrker bønder med finansiering

Bonden Mary kjempet lenge for å komme seg ut av fattigdommens klør. I likhet med mange andre lavinntektsbønder på landsbygda klarte ikke Mary å dyrke og generere tilstrekkelige inntekter fra jorden sin. Livet hennes tok imidlertid en ny vending da Fortune Credit introduserte sitt garantiprogram i lokalsamfunnet hennes.

I årevis hadde bønder som Mary vært marginalisert og avskåret fra viktige ressurser, organisasjoner og kredittfasiliteter. Uten tilgang til nødvendige innsatsfaktorer som kunstgjødsel og kvalitetsfrø, var Mary ofte ute av stand til å plante i tide eller i det hele tatt. Ingen planter betyr ingen avling, noe som raskt fører til en svært lav inntekt.

For å frigjøre bøndenes potensial og gjøre det mulig for lokalsamfunnene å bryte ut av den kollektive fattigdommen på landsbygda, tilbyr Fortune Credit bøndene nødvendig finansiering og rådgivning slik at de får tilgang til pålitelige og rimelige leverandører av kvalitetsfrø og kunstgjødsel. På denne måten går ikke plantesesongen upåaktet hen.

Oppmuntrer til entreprenørskap

Støtten fra Fortune Credit forandrer holdningene til bønder som Mary, og fyller dem med optimisme og entreprenørånd. Når bøndene får muligheten til å forutse inntektene sine og oppfatter jordbruk som en pålitelig investering, får de selvtillit nok til å forplikte seg til å forbedre jorda si, forhindre jorderosjon og skape stabilitet i familiene og lokalsamfunnene sine. Til syvende og sist når Lendahand og Fortune Credit sitt felles mål om å effektivt bekjempe fattigdom.

Men hva gjør man når det blir vanskelig? Selv om du jobber hardt og utholdende, har klimaendringene ødeleggende effekter på det afrikanske landskapet. Tørke, skogbranner og oversvømmelser fører ofte til at bønder på landsbygda mister avlinger og husdyr. Fortune Credit har etablert et databasert donasjonssystem for å hjelpe berørte bønder direkte ved å kanalisere midler. Systemet utløser søknader om donasjoner i katastrofesituasjoner på en transparent og verifiserbar måte.

I samarbeid med DIVA Technologies AG og Shamba Network har Fortune Credits betingede donasjonskampanje som mål å påvirke millioner av mennesker som er rammet av klimakatastrofer, og gi dem en økonomisk livline når de trenger det som mest.

Distribusjon av rene matlagingsløsninger

Fortune Credit gjør også en innsats for å dempe virkningene av klimaendringene. MFI-en gjør en bemerkelsesverdig forskjell i livet til folk på landsbygda ved å tilby rene matlagingsløsninger, særlig biogass, til avsidesliggende lokalsamfunn i Kenya. Denne fornybare og karbonnøytrale energikilden utvinnes gjennom gjæring av animalsk avfall i bioråtnetanker, og gassen som slippes ut, ledes direkte til kokeapparatene.

Joyce, for eksempel, pleide å slite med å samle ved hver dag for å lage mat til familien sin. Den slitsomme rutinen med å være oppe sent og stå opp grytidlig for å tilberede frokost gikk ut over både det fysiske og psykiske velværet hennes. Men alt forandret seg for Joyce da hun oppdaget Fortune Credits løsning for ren matlaging på biogass.

Med støtte fra Clean Cooking-programmet klarte Joyce å installere et bioråtnetankanlegg i hjemmet sitt i 2021. Fortune Credit ga henne et lån på 70 000 ksh (ca. 450 euro) for å kunne gjøre dette. Nå trenger hun ikke lenger å utholde et røykfylt, usunt kjøkken mens hun lager mat.

I tillegg til de personlige fordelene har det hatt stor innvirkning på Joyces familie. Barna hennes har nå mer tid til å leke og studere, siden de ikke lenger trenger å hjelpe til med å samle ved.

5 måter solenergiløsninger reduserer kjønnsforskjellene i fattige husholdninger

Administrerende direktør og grunnlegger av Fortune Credit, Janet Kuteli, har et ambisiøst mål om å registrere 10 000 husholdninger i Clean Cooking-programmet innen 2024. Du kan hjelpe Fortune Credit med å nå dette målet ved å investere i deres crowdfunding-prosjekter på Lendahand.

Ved å investere i Fortune Credit støtter du direkte deres innsats for å endre liv i Kenya og bidra til en grønnere og sunnere fremtid for mange lokalsamfunn på landsbygda. Gå til prosjektsiden vår her.

Få de nyeste blogginnleggene våre rett i innboksen din

Skriv inn e-postadressen din nedenfor for å motta en e-post hver gang vi publiserer et nytt blogginnlegg.