5 alternativer til sparing

Nylig kom det en oppfordring om å bytte bank. Denne bevegelsen fikk stor oppslutning på Twitter, og rundt 10 000 personer byttet fra storbankene til mer bærekraftige banker som Triodos og ASN. De fleste av disse byttet imidlertid bare brukskonto. For storbankene er brukskontoer mindre lønnsomme. De tjener mye mer på sparepengene de forvalter.

Hva gjør du med sparepengene dine? Tenker du noen gang på avkastningen du får på sparepengene dine?

Som vi har nevnt tidligere, gir sparing svært dårlig avkastning. Nylig senket bankene sparerenten til under 1 %. Inflasjonen er nå høyere enn sparerenten, noe som fører til at kjøpekraften synker hvert år. Sparepengene vokser kanskje, men du kan gjøre mindre med dem.

Og det gjelder bare den økonomiske avkastningen. Men hva skjer egentlig med pengene? Ved å gi sparepengene dine (delvis) en annen destinasjon, kan du bidra til en mer bærekraftig verden. Det er jo tiltalende, ikke sant?

Det finnes mange alternativer til den kjedelige, utdaterte og ulønnsomme sparekontoen. Vi har listet opp noen for deg.

1) Nedbetaling av boliglånet. Ofte kan du foreta en delbetaling uten straff, og det kan absolutt lønne seg å gjøre det. De månedlige utbetalingene reduseres umiddelbart.

2) Å kjøpe solcellepaneler gjennom plattformer som www.zonnepanelendelen.nl er en flott måte å bidra til ren energi og gi sparepengene dine en bedre avkastning.

3) Isolere boligen din. Ja, bedre isolasjon kan redusere oppvarmingskostnadene du har hver måned.

4) Støtte bærekraftige gründere i Nederland gjennom et lån. Her ligger avkastningen typisk på mellom 6 og 8 %. I tillegg kan du bidra til å bygge opp en sterk, bærekraftig SMB-sektor i Nederland.

5) Vi i WC Eend vil gjerne anbefale WC Eend. Lendahand er også et godt alternativ for (deler av) sparepengene dine. Invester via crowdfunding i gründere i utviklingsland og få 4-7 % rente og sosial avkastning.

Det er utrolig enkelt å bruke sparepengene dine på en god måte. Du kan få en høyere avkastning samtidig som du gjør en innsats for verden rundt deg. Kan du bruke et øyeblikk i dag til å tenke på det? Hvor er sparepengene dine? Hva er avkastningen på dem? Og hvilken innvirkning har disse sparepengene?

Sjekk ut gründerne våre her.

Få de nyeste blogginnleggene våre rett i innboksen din

Skriv inn e-postadressen din nedenfor for å motta en e-post hver gang vi publiserer et nytt blogginnlegg.