Vi introduserer iProcure; vi utvider porteføljen vår!

Skrevet av Lucas Weaver på 8 September 2020

Vår nyeste investeringsmulighet kommer fra Kenya i form av iProcure, den største forsyningskjedeplattformen for landbruksprodukter på landsbygda i Afrika.

iProcure ble grunnlagt i 2013 og hjelper småbønder på landsbygda i Kenya gjennom innkjøpstjenester for landbruksprodukter og distribusjonstjenester i siste ledd. Ved hjelp av BI-teknologi (Business Intelligence) kan iProcure kombinere etterspørselen fra småbønder og forhandle frem bedre vilkår med leverandører på deres vegne. De gjør det også mulig for bøndene å være datadrevne i sin tilnærming til forvaltningen av landbruksressursene sine på tvers av ulike forsyningskjeder.

iProcures datasystemer gjør det mulig for kundene å få et fullstendig bilde av behovene deres. Sporing i sanntid viser kundene hvem som kjøper produktene deres, hvor mye de kjøper, og hva tidslinjen for levering er.

Ved å kombinere denne forretningsinformasjonen med iProcures mange strategisk plasserte lagerfasiliteter, sørger de prediktive algoritmene for at produktene alltid er tilgjengelige på rett sted og til rett tid.

I de fleste landlige områder er den mest utfordrende delen av distribusjonskjeden leddet mellom lageret og sluttbrukeren, den såkalte "Last mile". For å dekke den avgjørende siste milen i distribusjonen har iProcure et bredt nettverk av lokale forhandlere som gjør det mulig for kundene deres å levere produktene sine til de mest avsidesliggende stedene på landsbygda i Afrika.

For å tilføre enda mer verdi til kundenes virksomhet tilbyr iProcure tjenester som gjør det mulig for kundene å overvåke prisen produktene deres selges til hvor som helst i Kenya, samt direkte ettersalgssupport for umiddelbar lansering av kundelojalitetsprogrammer.

Sammendrag av de viktigste fordelene med iProcure:

  • Lagersporing i sanntid
  • Nøyaktige tidslinjer for levering
  • Oversikt over innkjøpte mengder
  • Raskere levering av produkter
  • Tilgang til landlige lokasjoner
  • Overvåking av priser
  • Støtte etter salg

Med finansieringen vil iProcure kjøpe inn varelager og forsyne sitt nettverk av landbruksforhandlere rundt om i landet. Dette vil gjøre det mulig for iProcures kunder å få nødvendige forsyninger av innsatsvarer til rimelige priser og til rett tid. Midlene vil også gjøre det mulig for iProcure å utvide produkttilbudet og utvide nettverket sitt til å omfatte flere leverandører og bønder.

Det første prosjektet fra iProcure vil være tilgjengelig neste uke, så hold utkikk på "Kommer snart"-delen av prosjektsiden vår!

Få de nyeste blogginnleggene våre rett i innboksen din

Skriv inn e-postadressen din nedenfor for å motta en e-post hver gang vi publiserer et nytt blogginnlegg.