Crowdfundere går sammen: Lendahand og PlusPlus blir ett

PlusPlus ble lansert i 2020 av utviklingsorganisasjonene Solidaridad og Cordaid, folkefinansieringsplattformen Lendahand og impact-investoren Truvalu. Med fokus på landbruk, rentefrie lån og småskalaprosjekter skiller PlusPlus seg fra Lendahand. Men det finnes også likheter mellom de to, noe som gir muligheter for fremtiden. Derfor er det nå besluttet å gå videre sammen: PlusPlus blir en del av Lendahand.

Rentefrie lån til småbønder

PlusPlus tilbød investorer en ny måte å bidra til økonomisk utvikling og bærekraftig matproduksjon i utviklingsland på. Gjennom plattformen kan europeere som ønsker å gjøre en forskjell, investere penger i små og mellomstore gårder i Afrika, Asia og Latin-Amerika. Det gjør det mulig for flere sårbare småskalabønder å vokse på en bærekraftig måte og skape nye arbeidsplasser. Alle PlusPlus-lån er rentefrie. Med Lendahands oppkjøp av PlusPlus får de 15 000 brukerne av Lendahand-plattformen en bredere portefølje å velge mellom. Og PlusPlus' landbruksprosjekter vil nå ut til en større målgruppe. Dette gir mulighet til å utvide antallet landbruksprosjekter.

Impact Investing: en suksesshistorie

I løpet av de siste 2,5 årene har PlusPlus og de mer enn 600 investorene oppnådd gode resultater. Enkeltinvestorer har til sammen lånt ut nesten 2 millioner euro, noe som har kommet over 13 000 småbønder og familiene deres til gode, gitt 6 000 bønder opplæring i mer bærekraftige jordbruksmetoder og skapt 450 nye arbeidsplasser. "Du kan gjøre mye med pengene dine", sier Koen The, administrerende direktør i Lendahand. "Hvis du ønsker å forandre ting og gjøre en forskjell, kan du endre atferden din, som å bytte ut bilen med en sykkel og forbruke ansvarlig. Men forskning viser at det du gjør med pengene dine, har 20 ganger større effekt. Og du kan virkelig velge hvordan du vil bruke dem, for eksempel ved å låne dem ut, noe som kan ha en umiddelbar effekt.

Relevansen av bærekraftig landbruk

Matproduksjon er en stor belastning for miljøet på grunn av intensiv bruk av landområder og store mengder vann. Å utvikle bærekraftige jordbruksmetoder er avgjørende for klodens fremtid. "I utviklingsland finnes det mange gründere som har like mye talent og drivkraft som gründere her. De kommer ikke videre på grunn av mangel på finansiering, spesielt innen landbruket. For dem gjør PlusPlus virkelig en forskjell, og det ønsker vi å fortsette å gjøre", sier Koen.

Felles mål

Ved å integrere PlusPlus' mindre prosjekter med stor gjennomslagskraft i Lendahand får begge parter nye muligheter. PlusPlus og Lendahand fokuserer på impact lending i utviklingsland, men har forskjellige temaer og avkastninger. Dette gjør at vi kan utfylle hverandre på en god måte. PlusPlus' mindre entreprenører som fortsatt utvikler seg, vil selvfølgelig fortsette å få den oppmerksomheten de trenger for å fortsette å vokse. Som en del av det større Lendahand gir dette store muligheter for dem. Bak kulissene jobbes det mye for å sikre en smidig integrering av PlusPlus i Lendahand. Investorer i både PlusPlus og Lendhand bør ikke merke for mye til dette. PlusPlus bruker tross alt allerede Lendahands IKT-struktur og lisens, slik at investorer kan investere på begge plattformene. For dem vil det bety et bredere spekter av impact-prosjekter. For uansett om vi heter PlusPlus eller Lendahand, er vårt felles mål det samme: å bruke crowdfunding til å skape sosial påvirkning! Det vil definitivt ikke endre seg....

Få de nyeste blogginnleggene våre rett i innboksen din

Skriv inn e-postadressen din nedenfor for å motta en e-post hver gang vi publiserer et nytt blogginnlegg.